Beuken hout

De productie van een Z trap in stappen

Locatie: Oranjewoud 

Opdrachtgever: Friesbouw

Trap : Z trap 

Hout soort: Beukenhout

Spijlen: –

Antislip: –

Vorige slide
Volgende slide

Z trap

Tegenwoordig worden er steeds meer Z trappen geproduceerd, de trappen hebben een strak en modern uiterlijk! bij dit type trap zijn de trapbomen onder de trap weg gewerkt. 

Gevingerlast Beukenhout

Bij deze trap is voor gevingerlast Beukenhout gekozen, gelamineerd hout is een samengesteld verlijmd houtproduct, dat gebruikt wordt voor draagconstructies. De draad van het hout is hierbij in alle verlijmde delen gelijkgericht, zodat het in dit opzicht te vergelijken is met een natuurlijk massief stuk hout.

Productie

De trap wordt eerst op de locatie ingemeten, vervolgens is de trap helemaal uitgetekend en wordt de tekening omgezet naar een werktekening. 

De werktekening gaan vervolgens de fabriek in, daar wordt het hout geschaafd en vervolgens gelijmd, dan gaat het door naar de cnc machine’s. De cnc machine’s zorgen er voor dat het hout de juiste vorm en maatvoeringen krijgt.

Nu het hout de juiste maatvoering heeft, is het tijd om het af te werken. Het hout wordt op de juiste dikte geschuurd, de treden en de stootborden worden gekoppeld en dan kan het geheel behandeld worden.

Maurice Keulen

Maurice Keulen

Laat een reactie achter

Over ons

Douma’s Trappenfabricage levert elke type trap, als het nu gaat om rond of vierkant. Met behulp van het recente machine park waar wij over beschikken is bijna alles mogelijk!

Recente projecten

Volg ons!